Скрипалька Ванесса Мей, яка виступає на Олімпійських іграх у гірськолижному спорті за Таїланд під прізвищем батька Ванакорн, успішно дебютувала у змаганнях в гірськолижній дисципліні гігантський слалом.

Спортсменка під час першої спроби показала результат 1 хв. 44,86 сек., зайнявши 74-те місце і поступившись лідеру майже 27 сек., повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Однак виступ Мей можна визнати успішним, бо траса досить складна, і не всі спортсменки змогли фінішувати. У першій частині змагань спуск не зуміли завершити 16 гірськолижниць. Всього регламентом у цій дисципліні передбачено дві спроби.

Мей займається гірськими лижами з чотирьох років. У різних інтерв'ю 35-річна Мей неодноразово зазначала, що після музики гірські лижі - її улюблене захоплення. Спортсменка першого разу збиралася представляти Таїланд ще на Олімпійських іграх-2002 у Солт-Лейк-Сіті, але Національний олімпійський комітет (НОК) вимагав від неї відмовитися від громадянства Великобританії.

До складу збірної Таїланду Мей була включена у 2010 році, після того як повторно звернулася в НОК країни, який не став заперечувати проти її бажання виступити на Олімпійських іграх.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430