Правоохоронці довели участь групи підлітків, учасників євромайданів у Києві та Чернігові, щонайменше в 6 злочинах - двох жорстоких убивствах і 4 розбійних нападах, в тому числі - на журналіста. Про це Forum'у повідомили в прес-службі УМВС в Чернігівській області.

Як розповів під час прес-конференції начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик, працівники обласної міліції затримали трьох неповнолітніх, які підозрюються у скоєнні двох убивств і чотирьох розбійних нападів, у тому числі - на місцевого журналіста Олександра Ясенчука. Четвертий учасник групи не затримувався через його малолітній вік, оскільки він - 2001-го року народження.

У затриманих вилучено знаряддя вбивства та речі, що належали потерпілим. Як пояснили самі молоді люди, злочини вони скоювали, щоб довести, що органи внутрішніх справ не здатні охороняти громадський порядок.

Михайлик повідомив, що у причетності до скоєння тяжких злочинів підозрюються неповнолітні віком від 12 до 17 років. Підлітки є активними учасниками євромайданів у Києві та Чернігові. Востаннє вони брали участь у акції в Чернігові у неділю, безпосередньо перед затриманням.

Наразі слідчими відкриті кримінальні провадження за статтями Кримінального кодексу України, що передбачають відповідальність за скоєння вбивства, хуліганство та розбійні напади. Підозрювані підлітки дають свідчення, тому перелік діянь, до яких вони можуть бути причетні, може доповнитися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

724