Небезпечний рівень радіації зафіксували датчики всередині підземного сховища ядерних відходів, розташованого в районі пустелі Нью-Мексико (південь США).

Як заявили в понеділок у міністерстві енергетики країни, загрози життю людей немає, передає «Укрінформ».

«Всім 139 працівникам, які перебували на поверхні під час інциденту, було наказано залишатися на місці. Перевірка всіх співробітників не дала позитивного результату на радіоактивне зараження», - заявив офіційний представник міністерства Роджер Нельсон.

Інцидент стався в п'ятницю, коли в сховищі спрацювала система контролю за повітрям, проте відомо про нього стало лише тепер.

Згідно з офіційним повідомленням, була зафіксована небезпечна концентрація випромінювання всередині ізольованого приміщення. Водночас датчики на поверхні не підтвердили ніяких ознак радіації.

Джерело витоку випромінювання поки що не визначено.

Сховище, розташоване в пустелі Чіуауа, призначене для зберігання так званих трансуранових відходів, зокрема обладнання, одягу та інших матеріалів, забруднених плутонієм або радіоізотопами, важчими від урану. Об'єкт зазвичай отримує до 6 тис. кубічних метрів радіоактивних відходів на рік. За словами чиновників, подібний інцидент стався вперше після запуску об'єкта у 1999 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146