Кількість навмисних убивств, скоєних підлітками, скоротилася майже вдвічі. Про це повідомив заступник начальника ГУ Генеральної прокуратури України Михайло Кунденко в прямому ефірі «Радіо Ера», повідомляє прес-служба відомства.

«Кількість умисних вбивств скоротилася майже вдвічі. Якщо у 2012 році їх було скоєно 51, то впродовж 2013 року їх скоєно лише 29», - зазначив Кунденко.

Крім того, в Генпрокуратурі відзначають, що майже 80% дитячої злочинності - це злочини проти власності.

«Зазначена тенденція залишається незмінною протягом останніх років. Минулого року дітьми було скоєно понад 5 000 крадіжок, майже 700 незаконних заволодінь транспортними засобами та 180 розбійних нападів», - сказав він.

Також зазначається, що у 2013 році рівень підліткової злочинності знизився на 39%, зокрема, її рецидивні прояви - на 36%.

Як раніше повідомляв ForUm, Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко заявляв про зниження рівня дитячої злочинності в Україні у першому півріччі 2013 року. Крім того, в МВС констатували чітку динаміку зниження рівня злочинності у дитячому середовищі впродовж останніх років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182