Тільки у разі політичної стабільності можна говорити і про ревальвацію гривні. Про це заявив в ефірі телеканалу БТБ економіст Владислав Старинець.

«На сьогодні у нас є договори про інвестиції з Російською Федерацією на 15 мільярдів, з Китаєм на суму понад 30 мільярдів доларів. Якщо б ці гроші змогли вступити в нашу країну, ми могли б говорити про ревальвацію гривні - це раз. І про те, що доходи нашого населення збільшилися б на 50% мінімум», - підкреслив Старинець.

«Але який розумний інвестор інвестуватиме в країну, в якій повстанці контролюють центр столиці. Після політичної стабільності настане і стабільність на валютному ринку», - вважає експерт.

На його думку, курс гривні до долара має становити не більше 8,5 гривень за долар. Такі показники закладені в державний бюджет, і вони об'єктивні. Однак політична нестабільність призвела до негативних настроїв на валютному ринку України. «У разі політичної стабільності курс може коливатися в межах 8,5-8,8 гривень за долар», - упевнений Старинець.

Економіст дав позитивну оцінку діям Національного банку в ситуації фінансової нестабільності. «Це була ефективна політика. НБУ вдалося своїми заходами стабілізувати ситуацію. Економічних підстав для девальвації немає ніяких, але ось ця паніка, політичний психоз - тисне на ринок», - резюмував Старинець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185