Прокуратура Севастополя зайнялася пошуком винних у забрудненні нафтопродуктами 800 тис. кв. м. Севастопольської бухти, повідомили в прес-службі міської прокуратури.

Згідно з повідомленням відомства, Державна Азово-Чорноморська екологічна інспекція у ході перевірки встановила, що невстановленими особами в місці впадання зливових стоків у Севастопольську бухту, в районі причалу №50 Інкермана допущено витік нафтопродуктів в акваторію Чорного моря. Внаслідок події на водній поверхні утворилася нафтова пляма площею 800 тис. кв.м.

«Маса нафти, розчиненої і емульсованої у водному шарі внаслідок забруднення, склала 3,56 тонн, а розмір збитків, завданих навколишньому природному середовищу, майже 800 тис. грн», - йдеться в повідомленні відомства.

За цим фактом прокуратурою міста Севастополя 8 лютого 2014 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.243 КК України (забруднення моря), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161