В Україні відновлено електропостачання у всіх 1605 населених пунктах 17 регіонів, які були знеструмлені через негоду. Про це заявив в.о. віце-прем'єр-міністра, голова держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул, повідомляє прес-служба чиновника.

«Завдяки посиленій цілодобовій роботі енергетиків повністю відновлено електропостачання в Одеській області, в якій через сильні морози система електропостачання зазнала найбільшої шкоди. Для забезпечення мешканців Одеської області електроенергією щодоби працювали більше 100 бригад енергетиків - це понад 600 працівників і понад 200 одиниць техніки. У тому числі, за завданням уряду були передислоковані додаткові сили з Херсонщини та Кіровоградщини», - зазначив Вілкул.

Таким чином, в Україні відновлено електропостачання у всіх 1605 населених пунктах 17 регіонів, які були знеструмлені через негоду - зниження температури повітря до мінус 23 градусів морозу, вдень до мінус 33 градусів вночі, сильного вітру до 30 м/с, хуртовини, налипання мокрого снігу. Одеська область разом із Херсоном, Миколаївщиною і Кримом була епіцентром негоди. До 90% пошкоджень систем електропостачання були зафіксовані у цих регіонах.

«Загалом завдяки чіткій координації роботи бригад і передислокації сил та техніки в проблемні регіони, більшість поривів ліквідовувалися протягом доби. Щодоби в регіонах працювало 400 ремонтних бригад і 600 одиниць спецтехніки. У разі потреби уряд надавав областям допомогу», - йдеться в повідомленні.

Зараз через різке потепління - від плюс 5 градусів тепла вночі до плюс 10 градусів удень - відбувається руйнування льодового покриву на річках і формування заторів льоду. У зв'язку з цим, Вілкул наголосив на необхідності проведення місцевими органами влади всіх превентивних протипаводкових заходів, щоб не допустити підтоплення територій.

Також в.о. віце-прем'єр-міністра зазначив, що для пропуску високих вод повинні працювати в посиленому цілодобовому режимі територіальні профільні служби, аварійні бригади, спеціальна техніка. Крім того, має бути забезпечена безперебійна робота захисних комплексів, гідротехнічних споруд та насосних станцій.

Як раніше повідомляв ForUm, загалом з початку сильних морозів унаслідок ускладнення погодних умов було знеструмлено 1605 населених пунктів у 17 регіонах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177