Прокуратурою Київської області за отримання хабара затримано провідного спеціаліста одного з районних відділів головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в області, повідомили Forum'у в прес-службі обласної прокуратури.

Службовець отримав від підприємця хабара в розмірі 32 тисяч гривень, які вимагав за нездійснення в його інтересах дій з використанням наданої йому влади, пов'язаних з припиненням експлуатації за порушення норм пожежної безпеки складського приміщення.

Гроші чиновник отримав безпосередньо на об'єкті, експлуатацію якого він погрожував зупинити. Під час огляду місця події вилучена вся сума коштів, які він отримав.

Злочинні дії зазначеної особи кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе, вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого йому службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188