Переговори німецького канцлера Ангели Меркель з лідерами української опозиції Арсенієм Яценюком і Віталієм Кличком безперспективні через відсутність контролю останніх подій на Майдані.

Про це заявив політолог-міжнародник, зав. відділу Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України Сергій Толстов.

«ЄС активізується в українському напрямі. При цьому Яценюк і Кличко стверджують, що ЄС на їхньому боці, і взагалі золотий ключик в їхній кишені. У свою чергу Меркель хоче подивитися на цих «талановитих» представників українського тераріуму, наскільки вони виглядають перспективно. Напевно, вона спробує на них вплинути з точки зору інтересів Німеччини», - вважає він.

При цьому, за словами Толстова, оцінка Берліна українських подій носить різноплановий характер.

Зокрема, Німеччина наразі не оголосила чіткої позиції щодо того, що відбувається в Києві.

«Вони сьогодні чітко не оголошені, німці сьогодні роблять різнохарактерні заяви. Тому розраховувати на те, що зовнішнє втручання може призвести до позитивних наслідків, важко. Тим більше, що європейці на себе не братимуть ніяких гарантій. А якщо й задекларують, то нічого не виконають», - додав він.

Крім того, експерт зазначив безперспективність переговорів Меркель з Кличком та Яценюком.

Ця обставина, на його думку, пов'язана з тим, що лідери опозиції не контролюють Майдан.

«Точно так само, як націонал-патріотичні групи Західної України. «Свобода» через своїх, у тому числі кримінальних авторитетів, має певний вплив, але до переговорів її не допускають. Тому сподіватися на те, що вони про щось розумне домовляться, не доводиться», - підкреслив Толстов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188