Основи України як суверенної держави можуть бути підірвані «кольоровими революціями», що повторюються. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході відеомосту Київ - Москва на тему: «Ситуація в Україні: «вулична демократія» в дії» висловив російський політолог Сергій Міхєєв.

«На виборах диференціація (традиційної електоральної підтримки. - Ред.) знову дасть про себе знати. І якщо опозиція поводитиметься за класичним сценарієм «кольорових революцій», коли гарні тільки ті вибори, на яких ми здобуваємо перемогу, то ми отримаємо нові конфлікти. І цим конфліктам не може бути кінця. Ось одна з основних небезпек ситуації в Україні... Це найважливіше питання для держави Україна, а зовсім не те, яке прізвище буде у наступного президента», - сказав він.

За його словами, такі події мали місце. «Ви випускаєте з пляшки джина, якого буде складно загнати назад. Я ці речі особисто спостерігав у країнах, де відбувалися подібні ситуації. Та ж сама Киргизія, де один раз людям це дозволили зробити, і тепер немає кінця цим революціям: ледь що не так - збирається натовп, приплачуються невеликі гроші і під гаслами боротьби за демократію починають громити, трощити, розвалювати, а чергова група вирішує свої проблеми. Це може виявитися шляхом до хаосу, а не до нового порядку», - пояснив політолог.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167