Новий склад уряду може бути сформований чинною більшістю в Раді. Хоча все ще зберігається ймовірність, що представники опозиції увійдуть в уряд, якщо висловить таке побажання канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка сьогодні зустрічається з Арсенієм Яценюком і Кличком. Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Іншого виходу, окрім як формування нового уряду чинною більшістю Ради, просто немає. Раз опозиція відмовилася. Але є ще один момент. Опозиція не єдина. Люди, які хочуть зберегти свою політичну перспективу, не хочуть зараз йти в уряд. Тому Яценюк, який мріє про високі ролі, не йде. Але це не означає, що в опозиції не знайдуться люди, котрі погодяться увійти в уряд, якщо їм запропонують», - сказав Погребинський.

Він нагадав про сьогоднішню зустріч Арсенія Яценюка та Віталія Кличка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, на якій може обговорюватися питання про входження представників опозиції в новий склад уряду.

«Потрібно розуміти, що вони (лідери парламентської опозиції Яценюк і Кличко. - Ред.) не сильно самостійні хлопці. Вони поїдуть сьогодні до Меркель, і вона скаже їм: «ви самі в уряд не входьте, але нехай хтось з ваших піде, бо нам потрібно мати своїх людей в уряді». Я не виключаю такого варіанту», - сказав Погребинський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168