Харківські громадські організації виступили ініціаторами проведення всеукраїнського референдуму, який дозволить вирішити політичну кризу в Україні.

Керівник громадської організації «Креавіта» Олена Шингарьова зазначила, що наразі законодавча влада фактично не працює, а ряд депутатів продовжує збурювати суспільство.

Тому одне з питань, який має бути винесене на референдум, - проведення виборів до місцевих рад і Верховної Ради тільки за мажоритарними округами.

Шингарьова зазначила, що часто депутати відстоюють тільки інтереси партії та свої, а не інтереси виборців.

Член організації ветеранів Афганістану Микола Овчаренко також пропонує винести на референдум питання депутатської недоторканності.

«Зараз депутати відчувають себе напівбогами. А вони повинні бути рівні перед законом», - зазначив Овчаренко, повідомляє « Городской Дозор».

Член організації «Союз Чорнобиль» Анатолій Губарєв зазначив, що в Україні має бути закріплене право на проведення місцевих референдумів, щоб українці могли знімати голів селищ, міст, глав адміністрацій, які не справляються зі своїми обов'язками. Нині такої можливості немає.

«Якщо ми говоримо про народовладдя, то така можливість повинна бути», - підкреслила Шингарьова.

Депутат студентського парламенту України Юрій Федоров зазначив, що українці мають самі визначити форму правління в країні.

Крім того, українці повинні мати можливість висловити вотум недовіри Кабінетові Міністрів України та Верховній Раді України. Таким чином, члени харківських організацій пропонують винести на всеукраїнський референдум п'ять питань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210