Перехід до влади нинішньої опозиції, яка вже має досвід неефективного управління країною, призведе до поглиблення проблем у державі. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході відеомосту Київ - Москва на тему: «Ситуація в Україні: «вулична демократія» в дії» заявив політолог Антон Фінько.

«З приходом до влади опозиції, її лідери зіткнуться з усіма тими проблемами, що й нинішня влада. Але це будуть набагато більші проблеми, оскільки вони автоматично будуть змушені піти на підписання Угоди про асоціацію на невигідних для України умовах, це випливає з логіки їхніх дій. По-друге, у них виникнуть дуже великі проблеми в російсько-українських відносинах. І, по-третє, є серйозні проблеми опозиційного ядра», - упевнений він.

Фінько зазначив, що не є злісним критиком опозиції, але у нього, як громадянина України, є досвід 2005-2009 рр. «Сьогодні ми бачимо, що значною мірою кадровий склад опозиції являє собою колишніх міністрів, депутатів, губернаторів фантасмагоричної епохи Віктора Ющенка. І у мене є дуже великі сумніви щодо того, що ті люди, які користуються справедливою критикою нинішньої влади, здатні ефективно займатися управлінням країни. Я не вірю, що ці люди здатні не допустити поглиблення кризи», - пояснив політолог.

За його словами, якщо все ж нинішня опозиція, яка має за спиною досвід неефективного управління, прийде до влади, то сценарій розвитку подій прогнозуємо.

«Перший етап - ейфорія, другий - люстрація. На третьому етапі крах зазвичай переслідує людей, які таким чином приходять до влади, у них за спиною уже є досвід неефективного управління. В опозиції є низка лідерів, незадіяних у період 2005-2009 рр., але тим не менше, сама конструкція сил - це той матеріал, який працював і був відпрацьований в епоху Ющенка», - пояснив Фінько.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134