Верховна Рада не може внести зміни до Конституції, визнавши рішення Конституційного Суду від 2010 року незаконним. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Не можна змінити Конституцію, визнавши рішення Конституційного Суду (від 2010 року. - Ред.) неправильним. Бо Верховна Рада згідно з Конституцією не має повноважень визнавати рішення КС неправильними. ВР не має права приймати рішення, що змінюють закони про Конституційний Суд крім тих, що стосуються організаційної та процедурної роботи - це передбачено Конституцією», - сказав він.

За словами Єфремова, більшість експертів уже висловили свою думку щодо рішення КС 2010 року про внесення змін до Конституції. «Більшість юристів висловилися, що Конституційний Суд вказав на порушення процедури й діяв у рамках закону. Венеціанська комісія та європейські експерти висловилися про те, що змінювати Основний закон можна тільки конституційним шляхом відповідно до 13 розділу Конституції», - нагадав він.

Як раніше повідомляв ForUm, на сьогодні у Верховній Раді є три варіанти проектів змін до Конституції України.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261