Одноосібні селянські господарства можуть забезпечувати до 80% потреб населення у продуктах харчування. Тому, щоб селяни могли безперешкодно збувати свою продукцію, а міські жителі купувати її, Міністерство аграрної політики та продовольства розпочало роботу заготівельно-збутової мережі «Рідне село». Саме цей проект і розвиток сільгоспкооперації повинні забезпечити 4,5 мільйона українських селян прямим каналом збуту продукції. Про це заявив голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Микола Фурсенко.

«Європейський досвід показує, що одноосібники через кооперативи і збутові мережі можуть забезпечувати до 80% потреб населення у продуктах харчування. Тому цілком очевидно, що нам потрібно у цьому напрямку рухатися, хоча вже зараз у нас є напрацювання», - зазначив Фурсенко.

Так, Міністерство аграрної політики та продовольства започаткувало проект заготівельно-збутової мережі «Рідне село», який забезпечує селян, що об'єдналися в кооперативи, прямим каналом збуту сільськогосподарської продукції, а жителям міст дає можливість придбати якісну продукцію за доступною ціною.

Тому, за словами Фурсенка, завдяки таким заходам одноосібники, яких в Україні налічується близько 4,5 мільйона, будуть забезпечені робочими місцями та засобами для життя і подальшої роботи.

Нагадаємо, зараз заготівельно-збутова мережа «Рідне село» як пілотний проект завершила свою роботу і переходить на постійну основу, оскільки довела свою успішність та ефективність. У 2014 році цей проект буде реалізовано по всій країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160