Закон про амністію став основою для досягнення компромісу між учасниками протестів і владою, зокрема щодо звільнення активістами захоплених адміністративних будівель у Києві та регіонах, сказав Кость Бондаренко, керівник Інституту української політики.

На його думку, це стало можливим не тільки завдяки зусиллям формальних лідерів парламентської опозиції, але і залученню до переговорів більш дрібних груп активістів, які були активними учасниками захоплень.

«До цього часу, наскільки мені відомо, звільнені всі адміністративні будівлі. Опозиція, таким чином, виконала свою частину зобов'язань для набуття чинності закону про амністію», - сказав Бондаренко.

Експерт зазначив, що рішення про звільнення будівель мало колегіальний характер, і воно приймалося не тільки з участю лідерів формальної парламентської опозиції, але і в результаті переговорів з більш дрібними політичними групами, які представляють безпосередньо активістів Майдану.

«Потрібно, щоб такі колегіальні рішення і надалі приймалися всіма групами як за участю парламентської опозиції, так і більш дрібних позапарламентських політичних груп, які брали участь у захопленні будівель. Але основою для цього компромісу все-таки став закон про амністію, який був прийнятий Радою. Відштовхуючись від цього закону, були прийняті рішення про звільнення будівель», - сказав політолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118