Після виходу слабких макроекономічних даних щодо США долар подешевшав по відношенню до більшості основних валют світу. Про це йдеться в аналітичному огляді експертів «Альфа-Банку».

«Долар дешевшає у понеділок по відношенню до більшості основних валют світу, оскільки після виходу слабких макроекономічних даних щодо США трейдери обговорюють, чи буде Федеральна резервна система (ФРС) міняти темпи згортання стимулюючих програм», - констатують вони.

Так, курс долара США до японської нацвалюти опустився у понеділок до 101,57 ієни проти 101,80 ієни за підсумками попередніх торгів.

Для порівняння - минулого тижня британський фунт стерлінгів продемонстрував найкраще зростання серед 10 валют розвинених країн, піднявшись на 1,6%.

Таким чином, фунт досяг максимуму з листопада 2009 року в парі з доларом ($1,6821) на даних про те, що ціни на житло у Великобританії зросли у січні максимальними темпами з жовтня 2012 року.

«Долар впав на 1% до цього кошика, що стало найзначнішим зниженням, євро подешевшав на 0,5%, єна - на 0,4%», - додають експерти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98