Партія регіонів ініціює створення комісії для відпрацювання змін до чинної Конституції України або напрацювання положень у нову. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час погоджувальної ради заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він також нагадав, що зміни до Конституції можуть бути внесені у вересні. «На цій сесії ми можемо проголосувати двічі (за узгоджений варіант Конституції - Ред.) і у вересні є можливість, якщо наші колеги не лукавлять і хочуть змін, прийняти новий варіант Конституції», - сказав Єфремов.

При цьому він зазначив, що парламент повинен продовжувати свою роботу, поки депутати прийдуть до спільного рішення щодо нового варіанту Конституції. «Ми поділяємо думку одного з лідерів фракції «Батьківщини», що зміни в Конституцію мають вноситися чітко, згідно з 13 розділом Конституції. Якщо хочемо побудувати державу на перспективу, а не на якийсь час, необхідно еволюційним шляхом проходити всі етапи, в тому числі зміни головного документа країни», - уточнив він і додав, що ці зміни повинні вноситися у рамках чинної Конституції.
Як раніше повідомляв ForUm, на сьогодні у Верховній Раді є три варіанти проектів змін до Конституції України .

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Представники парламентських фракцій узгодили графік опрацювання пропозицій щодо внесення змін до Конституції України.

10 лютого фракції ВР не змогли погодити проект змін до Конституції, який передбачає повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104