Київський апеляційний господарський суд відхилив апеляцію товариства з обмеженою відповідальністю «Професійний садівник» і зобов'язав його як підрядника робіт безкоштовно замінити звичайні каштани, висаджені у квітні 2013 року за кошти міського бюджету, на м’ясочервоні каштани «Бріоті».

Відповідну постанову суд прийняв 10 лютого.

Таким чином, апеляційний суд залишив без змін рішення Господарського суду від 20 листопада 2013 року, передають «Українські новини».

Згідно з рішенням суду, «Професійний садівник» несе повну відповідальність за підміну саджанців каштанів, висаджених на Хрещатику, і повинен безкоштовно провести заміну каштанів на вид, прописаний у договорі з комунальним підприємством з утримання зелених насаджень Шевченківського району.

Як встановив суд, «Професійний садівник» як підрядник робіт не спростовував результати звіту щодо проведення науково-дослідної експертизи видової приналежності висаджених каштанів.

Ця експертиза встановила невідповідність висаджених саджанців каштану виду «м’ясочервоні каштани «Бріоті».

Як повідомляв ForUm, 17 травня прокуратура Києва розпочала перевірку з приводу закупівлі столичними чиновниками каштанів сорту «Бріоті».

Прокуратура встановила факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн при закупівлі каштанів сорту «Бріоті» столичними чиновниками.

Італійська сторона не вважає себе винною в ситуації, що склалася з висадкою на Хрещатику каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м’ясочервоних «Бріоті».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

554