Польські консерватори різко критикують підтримку офіційною Варшавою українського євромайдану. Конрад Рекас у своїй статті «Свинячий інтерес», опублікованій на порталі «Консерватизм», зазначає, що така політика призводить до санкцій з боку Росії і обертається економічними втратами для Польщі.

«Введення Росією ембарго на імпорт свинини з ЄС призвело до втрати польськими виробниками близько 90 мільйонів євро на рік», - зазначив Рекас. Аналітик також критикує план польського уряду надати безкоштовне лікування активістам євромайдану і висловлює побоювання, що різко збільшиться кількість мігрантів з України, які будуть представлятися жертвами «репресій Януковича». «Чому за внутрішні політичні розбірки в Україні повинні платити польські платники податків? Адже лікування «жертв «Беркута» обходиться в десятки тисяч доларів, які повинні бути виплачені з державного бюджету», - підкреслив польський консерватор.

За його словами, польська гуманітарна допомога євромайдану, зокрема одяг, опинилася у київських бомжів, які дуже задоволені цими «подарунками», а на самому Майдані всюди валяються пакети з польською «гуманітаркою». Рекас зазначив, що площа заворушень у Києві обмежується всього двома вулицями і там нормально діють медичні, транспортні і торговельні системи. «У Польщі є нетрі, де люди живуть набагато гірше і вимагають не меншої гуманітарної допомоги. Наша підтримка євромайдану не супроводжується суттєвими політичними вигодами. Навпаки, вона призводить до економічних втрат і посилення протистояння з легітимною владою у Києві й, опосередковано, з Москвою», - вважає польський аналітик. На його думку, Польща занадто бідна країна, щоб підтримувати таку дурну політику Варшави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167