Голова Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що кримськотатарський народ готовий протистояти сепаратистським силам, які хочуть відокремити Крим від України.

Відповідну заяву опубліковано на сайті Меджлісу кримськотатарського народу.

«Кримські татари, навіть в умовах процесу відновлення своїх прав на своїй землі, який невиправдано затягнувся з вини українських політиків, чудово усвідомлюють ступінь катастрофи, яка може спіткати Крим і всіх його мешканців у разі будь-яких спроб відторгнення Криму від України», - зазначив глава Меджлісу.

«Відповідно, автори та керівники будь-яких експансіоністських задумів щодо Криму повинні виходити з того, що в особі кримських татар вони отримають гідну відсіч», - сказав Чубаров.

Нагадаємо, 4 лютого під час засідання президії ВР Криму парламент автономії вирішив ініціювати внесення змін до Конституції півострова.

За словами регіонала Володимира Кличникова, в умовах нинішньої ситуації в країні та «прагнення до влади груп націонал-фашистського толку», які, як стверджує депутат, мають намір ліквідувати автономний статус Криму, необхідно внести зміни в Конституцію автономії і звернутися до президента Росії Путіна.

7 лютого близько тисячі мітингувальників пікетували будівлю СБУ в Києві з вимогами до керівництва СБУ розібратися «із сепаратистськими заявами Верховної Ради Криму».

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження у зв'язку з підготовкою до посягання на територіальну цілісність України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

424