Набув чинності закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» стосовно осіб, які вчинили протиправні дії з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014-го. Це випливає з публікації на сайті Генеральної прокуратури відповідного повідомлення. Згідно із законом, публікація повідомлення на сайті ГПУ є необхідною умовою для його набуття чинності.
Він набув чинності  з 2 лютого - дня, наступного за опублікуванням.

Згідно з оприлюдненою на сайті Генпрокуратури заявою, передбачається звільнення від кримінальної відповідальності і покарання учасників акцій протесту, які скоїли злочини у період з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт.

Як повідомляв ForUm, 16 лютого комендант КМДА Руслан Андрійко і посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг підписали Акт про передачу будівлі мерії Києва.

Мітингувальники розібрали частину барикад на вулиці Грушевського у центрі Києва, щоб звільнити проїзд.

Крім того, активісти звільнили приміщення обласних держадміністрацій у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях і будівлю облради у Полтаві.

14 лютого генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що всі особи, затримані в ході акцій протестів, звільнені з-під варти.

Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань» був прийнятий 29 січня.

31 січня Президент України Віктор Янукович підписав закон про амністію. 1 лютого документ був опублікований.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330