Перед новим урядом стоятиме завдання щодо виведення країни з економічної кризи, що стала наслідком політичної. Тому його потрібно формувати з політично нейтральних професіоналів, які користуються авторитетом у своїй галузі. Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Уряд має забезпечити умови для виходу з політичної кризи, яка, власне, і призвела до економічної, що сьогодні починає заглиблюватися і хвилює все суспільство. Тому потрібні люди, досвідчені в політиці, але при цьому політично не заангажовані, а орієнтовані на інші імперативи: убезпечити країну від фінансової та економічної кризи», - сказав Карасьов.

За його словами, абсолютно не важливо, як буде називатися цей уряд - технічним чи коаліційним - важливо, щоб він складався з професійних людей.

«Ці люди мають бути не просто професіоналами у своїй діяльності, але і користуватися авторитетом у своїй сфері. Сьогодні країна в такому стані, що міністри та керівники уряду не повинні бути чиїмись ставлениками. Вони повинні бути рівновіддалені від олігархічних угруповань і працювати на інтереси країни. Це має бути уряд національного інтересу, національного єднання, уряд України та українців, а не якихось груп або навіть партій в опозиції чи у владі», - сказав політолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285