Використання неліцензійного програмного забезпечення в органах державної влади у 2013 році скоротилося з 40% до 33%, повідомив в.о. начальника відділу авторського права та суміжних прав Державної служби інтелектуальної власності України Олексій Арданов.

Напередодні Торгове представництво США та Міжнародний альянс інтелектуальної власності оприлюднили звіт про стан захисту авторських прав у світі, в тому числі і в Україні. Згідно із двома документами Україна не вирішила проблем у цій сфері й може залишитися країною номер один у переліку країн, де порушуються права інтелектуальної власності, передає «Інтерфакс-Україна».

«Державна служба визнає, що ті проблеми, які порушуються в звіті, ще не вирішені. Тим не менш, ми можемо констатувати, що протягом 2013 року намітилися тенденції до поліпшення ситуації щодо легалізації комп'ютерних програм в органах виконавчої влади, розроблений законопроект для боротьби з піратством в Інтернеті. Згідно з даними інвентаризації, проведеної у центральних органах виконавчої влади, заходи щодо легалізації комп'ютерних програм сприяли поступовому зниженню рівня використання неліцензійного програмного забезпечення з 40% у 2012 році до 33% у 2013 році», - зазначив Арданов.

Він також додав, що наразі його відомство готує проект закону, спрямований на врегулювання діяльності організацій колективного управління.

У 2013 році державний бюджет передбачав 100 млн грн на легалізацію ПЗ в органах державної влади. Цього року коштів у бюджеті на ці цілі не передбачено.

Нагадаємо, раніше глава Держслужби інтелектуальної власності Микола Ковиня заявляв, що в державних установах України до 2015 року не буде піратського програмного забезпечення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217