Президент України Віктор Янукович оголосив 2014 рік Роком учасників бойових дій на території інших держав, повідомляє прес-служба Глави держави.

Напередодні 25-ї річниці виведення Радянських військ з Афганістану Президент провів зустріч з представниками громадських організацій ветеранів війни в Афганістані та інших військових конфліктів.

«Наше покоління добре пам'ятає, як ми виходили. Це горе, яке було в ті часи, наповнювало не тільки ті сім'ї (в яких були воїни-інтернаціоналісти), але і всіх, хто був поруч. Ви знаєте це найкраще. Той подвиг, який ви здійснили в ті часи, залишиться в пам'яті людей», - сказав Янукович, звертаючись до присутніх.

Президент зазначив, що в серцях людей назавжди залишиться пам'ять про героїзм воїнів-інтернаціоналістів, і наголосив на необхідності гідно відзначити 25-ту річницю виведення Радянських військ з Афганістану. У зв'язку з цим 2014 рік оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав, повідомив Янукович.

«Ми робитимемо все, щоб вас залучати до військово-патріотичної роботи з молоддю. Це вкрай важливо. Ми повинні зробити кроки не тільки урочисті і на меморіалах, а ми повинні залучати до цього молодь, і спортивну, культурну та художню громадськість. Ця робота планується, що робиться, й обов'язково буде виконуватися», - зазначив Глава держави.

Янукович також наголосив, що уряд має вжити заходів з метою підвищення рівня соціального захисту, медичного обслуговування, лікування учасників бойових дій, сімей померлих воїнів загиблих під час військових дій, поетапного забезпечення тих, хто цього потребує. Президент упевнений, що ця робота не може бути виконана без миру, взаєморозуміння та спільної роботи.

«Ви - люди, які на власні очі бачили, які нищівні наслідки для країн і народів можуть мати цивільні конфлікти, збройні протистояння. Тому вважаю, абсолютна більшість колишніх воїнів-інтернаціоналістів є прихильниками стабільності та громадянського миру на своїй рідній землі. У цьому сенсі покладаюся на ваш досвід і заслужений авторитет не тільки у ветеранському середовищі, але і в українському суспільстві», - зазначив Глава держави.

Також у прес-службі повідомили, що Президент вручив державні нагороди воїнам-інтернаціоналістам.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, в День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Президент України Віктор Янукович у Києві вшанував пам'ять українських воїнів і поклав квіти до Меморіального комплексу громадянам України, загиблим в Афганістані.

Президент України Віктор Янукович вважає, що більшість воїнів-інтернаціоналістів є прихильниками стабільності та миру в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430