Новий порядок залучення кредитів під державні гарантії забезпечить збільшення експортного потенціалу України, а також підтримку національного товаровиробника. Про це заявив виконувач обов'язків прем'єр-міністра України Сергій Арбузов.

«Кабінет Міністрів України в непростій політичній та економічній ситуації знаходить можливості для подальшого розвитку економіки України у найважливіших напрямах, покликаних забезпечити конкурентоспроможність українських товарів та послуг на зовнішніх ринках, створити нові робочі місця в країні й покращити життя простих українців», - сказав він.

Для цього, за словами в.о. прем'єр-міністра, уряд розробив Порядок залучення кредитів під державні гарантії у 2014 році головними розпорядниками бюджетних коштів для здійснення капітальних вкладень понад встановлених бюджетних призначень.

Арбузов зазначив, що реалізація цього документа дозволить міністерствам залучати під цільові проекти дешеві кредитні ресурси.

Зокрема, він зауважив, що відсоткова ставка за такими позиками не перевищуватиме облікову ставку Національного банку України, збільшену на 3% річних, але не більше 9,5% річних.

При цьому глава уряду пояснив, що зазначені кошти будуть спрямовані переважно на підтримку пріоритетних галузей економіки, у тому числі в рамках програми активізації розвитку економіки України на 2013-2014 роки.

Серед них він виділив енергетичний сектор, зокрема, програми енергозбереження, агропромисловий комплекс, інформаційні технології, науку та освіту.

Крім того, реалізація ухваленого урядового документа сприяє збільшенню експортного потенціалу України, імпортозаміщенню й підтримці національного товаровиробника.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214