Одним з ефективних механізмів залучення інвестицій в економіку України є створення вільних економічних зон (ВЕЗ). Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

«Я вважаю, що потрібно повернутися до практики вільних економічних зон, але не в тому варіанті, як вони існували раніше, а, перш за все, це мають бути експортні зони промислового типу», - вважає перший заступник міністра.

На його думку, кількість вільних економічних зон у країні має визначатися кількістю проектів, які можуть у них реалізовуватися. При цьому доцільним є створення ВЕЗ у прикордонних регіонах України.

«Кількість вільних економічних зон залежить від того, чи є проекти для них. Скільки таких зон може бути? Думаю, не дуже багато. У нас є пропозиції стосовно Закарпаття, є пропозиції щодо півдня України, тобто обов'язковою умовою має бути близькість кордону. Тобто де можна було би без зайвих складнощів завести комплектуючі, сировину, виробити товар і без проблем вивести готову продукцію», - зазначив Максюта.

Він підкреслив, що ефективна робота ВЕЗ забезпечить створення нових робочих місць, надходження до бюджету й позитивно вплине на економіку регіонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228