Мінекономрозвитку і НБУ готові обговорити з бізнесом усі проблемні питання, у зв'язку з внесенням змін до порядку здійснення виробниками операцій з іноземною валютою. Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

«На сьогодні ми отримуємо багато нарікань від виробників щодо постанови НБУ, якою дещо змінено порядок проведення валютно-обмінних операцій, зокрема введено 6-денний термін для обміну валюти. Ми розуміємо важливість цього кроку в умовах, коли були певні спекулятивні атаки на курс, але сьогодні повинні разом розглянути ті проблеми, які виникли з тим, щоб дати можливість нашим чесним виробникам, не тим, які виводять валюту за кордон, спокійно працювати, отримувати інвестиції, здійснювати платежі. Саме над цим ми працюватимемо найближчим часом», - підкреслив представник міністерства.

Максюта зазначив, що на сьогодні головне завдання уряду - відновлення економічного зростання, і, насамперед, розвиток реального сектора. При цьому будь-які кроки зі стимулювання економіки, які здійснюватимуться цього року, прийматимуться в тісній співпраці уряду, Національного банку України та громадськості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203