Завдання банків полягає в тому, щоб підвищити рівень безготівкових розрахунків населення. Про це в ексклюзивному коментарі на телеканалі БТБ заявив начальник відділу платіжних систем комерційного банку Андрій Білоус.

«Платіжними картками на сьогодні користується більшість населення. Хоча б тому, що зарплату майже всі отримують на картку. Інше питання - значна частина цих коштів просто знімається через банкомат. І завдання банків полягає в тому, щоб підвищити рівень безготівкових розрахунків, платежів за товари та послуги серед населення», - зазначив Білоус.

На його думку, ступінь поширення систем безготівкових розрахунків дозволяє широко застосовувати платіжні картки. «На сьогодні всі великі, середні й більшість дрібних торговельних точок обладнані ПОС-терміналами для приймання платежів, тому можна розрахуватися навіть у районних центрах», - вважає Білоус.

Фахівець зазначив також, що обмеження суми готівкових розрахунків жодним чином не вплине на пересічних громадян. «Дуже мало хто з нас проводять платежі на суми понад 150 тисяч гривень. Це стосується тільки покупців автомобілів, нерухомості. Я вважаю, немає жодної проблеми в тому, щоб відкрити рахунок у банку й провести платіж. Для банків це збільшення ресурсної бази, комісійного доходу», - зазначив Білоус.

Він висловив також думку, що максимальна сума готівкових розрахунків зменшиться, а населення поступово звикне до безготівкових розрахунків на прикладі європейських країн. «Власне, населення стає все більш фінансово обізнаним й освіченим», - підсумував Білоус.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206