Голова Верховної Ради України Володимир Рибак пропонує у вівторок, 18 лютого, створити спеціальну комісію для напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції України. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Рада» та газеті «Голос України».

Спікер висловив думку, що до складу цієї комісії мають увійти представники всіх політичних фракцій і в разі необхідності фахівці з конституційного права.

«Більшість Верховної Ради готова розглядати всі пропозиції згідно із 13 розділом Конституції, яким визначено порядок внесення змін до Основного закону», - наголосив він.

За словами Рибака, комісія має працювати над запропонованими проектами змін до Основного закону й узгодити варіант, який в результаті буде винесений на розгляд парламенту.

При цьому він наголосив, що на сьогодні «напрацювань, на основі
яких можна було б розглядати якийсь готовий варіант закону, немає». Узгоджених матеріалів, за його словами, також немає.

На думку Рибака, законопроект про внесення змін в Основний закон може бути направлений до Венеціанської комісії після отримання відповідних висновків і проголосований у першому читанні та направлений у Конституційний Суд України.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Представники парламентських фракцій узгодили графік опрацювання пропозицій щодо внесення змін до Конституції України.

10 лютого фракції ВР не змогли узгодити проект змін до Конституції, який передбачає повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Верховна Рада не створюватиме ТСК для підготовки змін до Конституції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225