Президент України Віктор Янукович вважає, що більшість воїнів-інтернаціоналістів є прихильниками стабільності та миру в Україні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив у ході зустрічі з представниками громадських організацій ветеранів війни в Афганістані, інших воєнних конфліктів.

«Ви, як люди, що на власні очі бачили, які руйнівні наслідки для народу можуть мати громадянські конфлікти і збройні протистояння, розумієте, що світ - це основа добробуту. Вважаю, що абсолютна більшість колишніх воїнів-інтернаціоналістів є прихильниками стабільності, громадянського миру і спокою на рідній землі. В цьому сенсі я сподіваюся на ваш досвід та авторитет не тільки у ветеранському середовищі, але і в суспільстві», - підкреслив Глава держави.

Також він побажав афганцям здоров'я та сімейного добробуту, а також зазначив, що 160 тисяч українських воїнів-інтернаціоналістів потребують уваги. «Уряд відпрацював план різних заходів щодо відзначення 25-річчя виводу військ з Афганістану. - Ред.). Їх успішне проведення має бути спрямовано на покращення реального життя ветеранів афганців», - заявив Янукович.

Крім того, Президент зазначив, що ці заходи повинні бути реалізовані в соціальному напрямі, в тому числі мова йде про поетапне забезпечення воїнів-інтернаціоналістів житлом.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221