Влада виконує ті зобов'язання, які взяла на себе в рамках виконання закону про амністію. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Грушевський, повідомляє прес-служба ПР.

«Сьогодні органами прокуратури було внесено клопотання про пом'якшення запобіжного заходу усім підозрюваним особам, яким інкримінується організація масових заворушень, хуліганські дії, блокування адміністративних приміщень, транспортних комунікацій впродовж січня 2014 року», - сказав політик.

«Стосовно всіх учасників уже прийняті відповідні процесуальні рішення щодо застосування альтернативних арешту запобіжних заходів, прийнятих з метою гуманізації кримінального процесу», - зазначив він.

Парламентарій нагадав, що згідно із зазначеним законом передбачена необхідність звільнення всіх адмінбудівель, зайнятих учасниками акцій протесту, не тільки в Києві, але й в інших містах України, а також розблокування транспортних комунікацій в Києві (на вулиці Грушевського) та в інших населених пунктах України, крім тих, де проходять мирні акції протесту.

«Ми сподіваємося, що виконання положень закону про амністію не буде одностороннім, а лідери опозиції, незважаючи на заяви, що лунають від представників радикального крила Євромайдану, підуть на відповідні кроки й зуміють забезпечити розблокування будівель і держустанов, а також розчистять центр столиці й демонтують барикади», - підкреслив він.

Крім того, Грушевський повідомив, що влада виконала взяті на себе зобов'язання - амністовані всі учасники масових акцій в Україні. Тепер справа за опозицією.

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляє, що всі особи, затримані в ході акцій протестів, звільнені з-під варти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203