Мораторій на податкові перевірки та проведені реформи у сфері ведення бізнесу істотно спростили життя підприємцям, а також знизили кількість штрафних санкцій, які раніше застосовувалися за допущені у бухгалтерському обліку помилки. Про це на телеканалі БТБ сказала завідувач відділу податків і зборів Асоціації платників податків України Валентина Проніна.

«Ми підтримуємо такий мораторій, схвалюємо. Тому що це - полегшення. Якщо говорити про малий бізнес, про підприємців - не секрет, що там багато хто працює без спеціальної освіти. І навіть укладання договорів, заповнення книги обліку доходів і витрат - для деяких це проблема. А якась помилка в книзі обліку доходів і витрат, а ще якщо є касовий апарат, то щодо касових апаратів дуже багато помилок можна допустити, а кожна така помилка веде за собою штрафні санкції», - заявила експерт.

Також вона відмітила позитивний ефект від зниження на 1% податку на прибуток підприємств, спрощення реєстрації платників ПДВ та єдиного податку.

Проніна також сказала, що спростилася робота бухгалтерів після того, як були скасовані штрафні санкції за помилки у звітності щодо податку на доходи фізосіб.

«Зміни щодо податку на доходи фізосіб - це радість для бухгалтерів, зокрема щодо пом'якшення відповідальності за подання форми 1ДФ - про нараховані та виплачені доходи. Сьогодні, якщо бухгалтер дотримує всі вимоги законодавства, правильно подасть уточнювальний звіт і виправить усі свої помилки, якщо така помилка не призвела до недоплати в бюджет, то штрафні санкції до бухгалтера не застосовується», - зазначила експерт.

Нагадаємо, раніше за неточності штрафували.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192