Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляє, що в разі виконання протестувальниками умов закону про амністію до 17 лютого всі кримінальні справи стосовно затриманих будуть закриті впродовж місяця.

«Якщо умови закону будуть виконані, а це звільнення заблокованих приміщень і транспортних комунікацій, то, починаючи з 18 лютого, прокуратура і суди будуть уповноважені розпочати процедуру звільнення підозрюваних осіб від кримінальної відповідальності. Всі кримінальні справи закриті», - додав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Генпрокурор повідомив, що в разі виконання протестувальниками умов закону всі кримінальні провадження буде закрито до 18 березня, а всі підозрювані особи будуть визначені, як непричетні до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв ForUm , 29 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

31 січня Президент України Віктор Янукович підписав цей закон. 1 лютого документ був опублікований. Якщо мітингувальники не виконають вимоги, прописані в законі, він втрачає чинність 17 лютого.

Закон діятиме тільки з дня появи на сайті Генпрокуратури інформації про звільнення протестувальниками всіх адмінбудівель та розблокування вул. Грушевського.

Згідно з текстом закону, звільняються від кримінальної відповідальності особи, підозрювані або обвинувачені у скоєнні низки злочинів за статтями КК України за умови, що ці злочини пов'язані з масовими акціями протесту, які почалися наприкінці листопада 2013 року, і закриваються відповідні кримінальні провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372