Активісти Майдану виробили власний політичний досвід і зараз ігноруватимуть будь-які заклики лідерів парламентської опозиції й діятимуть по-своєму.

Таку думку висловив політичний експерт Дмитро Видрін, коментуючи намір активістів звільнити будівлю столичної держадміністрації у рамках виконання закону про амністію.

«Активісти Майдану виробляють певний власний політичний досвід. Ще два-три місяці тому Майдану здавалося, що якщо він захопить якесь адміністративне приміщення, то це дасть можливість стати владою. Це схоже на дитячу гру: маленька дитина одягає кашкет і відчуває себе військовим, або одягає халат і думає, що стає лікарем і може робити операції. Майдан, який мав досвід дитини, вважав, що якщо захопить якісь мерії, то зможе керувати країною. Але ця стадія «дитинства» Майданом вже пройдена, його активісти і ватажки стали більш досвідченими. У них вже немає ілюзій, що якщо будуть утримувати мерію, то і вплив у них буде як у мерії», - сказав Видрін.

Коментуючи заклики лідерів опозиції до подальших дій щодо захоплення та утримання будівель органів влади й повне ігнорування цих заяв Майданом, Видрін сказав, що інтереси його активістів і лідерів парламентської опозиції дуже сильно відрізняються. Тому Майдан рідко прислухається до політиків і діє по-своєму.

«У першу чергу, це обумовлено різним політичним досвідом. З одного боку, це досвід людей, які їздять у броньованих мерседесах, вже готують свої яхти, які коштують мільйони євро, до відкриття навігації, і при цьому називають себе опозицією. З іншого боку, це досвід людей, які прожили зиму в наметах при двадцятиградусному морозі. Це принципово різні люди. Відповідно, діятимуть вони зовсім по-різному», - сказав політолог.

Як стало відомо сьогодні, активісти, які захопили будівлю Київської міської адміністрації, готові покинути будівлю, що передбачається законом про амністію. Як відомо, він передбачає звільнення захоплених будівель в обмін на амністію активістів. Якщо цього не буде зроблено до 17 лютого, закон втратить чинність, й активісти можуть понести суворе покарання у вигляді тривалих термінів тюремного ув'язнення.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127