Різнопланове співробітництво з Китаєм може стимулювати економіку України. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив український політолог Володимир Цибулько.

«Дуже обнадіює підписання цілого пакету угод з Китаєм. Якщо у нас завжди був якийсь трикутник Росія - США - ЄС, то зараз тут є Китай, - вважає Цибулько. - Коли коло таких суб'єктів, зацікавлених у стабільності та економічній живучості України, розширюється, їх конкуренція створює і нам багато стимулу для розвитку».

Також він підкреслив, що Україна має великий інтерес в економічному співробітництві з Китаєм.

«У нас є зацікавленість у китайському ринку? Так. Що ми постачаємо туди? Авіаційні технології, китайський космос побудований за допомогою українських мізків, також китайська авіація, оборонка, - сказав політолог. - Дружити з Китаєм - дуже шикарно, вони хочуть брати 70 млн т кукурудзи з України. Якщо наш потенціал на найближчі роки прораховується в 120 млн т зернових, то 70 млн т з них готовий забирати Китай».

При цьому Цибулько зазначив, що Україна повинна прагнути до того, щоб постачати на міжнародні ринки, насамперед, продукти завершеного циклу і технології.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184