Автобус на посту ДАІ у Житомирській області зупинили у зв'язку із загрозою безпеки його пасажирів.

Про це заявляє відділ по зв'язках з громадськістю облуправління МВС, коментуючи інформацію, поширену інтернет-виданнями, про нібито затримання автобуса з активістами євромайдану.

За даними міліції, увечері в четвер, 13 лютого, надійшло повідомлення про те, що у пасажирському автобусі, який рухається по автодорозі Київ - Чоп за маршрутом Київ - Рівне, можливо, перевозяться вибухові речовини і суміші.

Транспортний засіб близько 18.00 інспектори ДАІ зупинили в с. Кочерів Радомишльського району Житомирської області.

«Водієві і 19 пасажирам запропонували вийти з автобуса, щоб провести його обстеження. Після переговорів люди добровільно вийшли з салону, забравши особисті речі, і відійшли в безпечне місце», - повідомили у відомстві.

Сам транспортний засіб було доставлено на спецмайданчик, де експерти-вибухотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС з використанням службового собаки провели його обстеження.

У багажному відділенні автобуса було виявлено велику картонну коробку, яка, за словами пасажирів та водія, не належала жодному з них.

«Нічийну знахідку, застосовуючи спецобладнання, транспортували на безпечну відстань й оглянули. Вибухових речовин і сумішей, не виявлено», - зазначили в облуправлінні.

О 21.20 вказаний автобус разом з пасажирами продовжив рух у напрямку Києва.

«Поширене повідомлення про блокування автобуса, конфлікт інспекторів з пасажирами та виїзд до місця події і «відвоювання» транспортного засобу учасниками євромайдану є вигаданим і не відповідає дійсності», - заявили у міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128