У січні 2014 року валове виробництво сільгосппродукції зросло на 6%. Традиційно істотне зростання показали сільськогосподарські підприємства – на 11,3%. Про це повідомив в. о. міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Водночас, вдалося закріпити нарощування і в господарствах населення. Цього вдається досягти завдяки комплексу заходів, що здійснюються Урядом для виконання завдань Президента з розвитку сільських територій. Так, цього року Уряд продовжить підтримувати розвиток сільгоспкооперації, фермерства та сімейних ферм.

«За останні роки нам вдалося створити надійний фундамент для розвитку сільського господарства. Так, нарощування валу виробництва сільгосппродукції зберігається і в цьому році. У січні показник зростання склав 6%. Традиційно істотно збільшилося виробництво у сільгосппідприємствах - на 11,3%. Однак важливо, що вдалося закріпити зростання і в господарствах населення», - зазначив в. о. міністра.

За словами Присяжнюка, поки цей показник невисокий - 1%, але вже є позитивним сигналом. Наприклад, за результатами минулого року зростання склало 6,4%. Зокрема, у рослинництві на 9,3% і в тваринництві - на 1,8%. Тому уряд у поточному році продовжить докладати максимум зусиль для вирішення питань розвитку сільських територій.

«Президент України Віктор Янукович неодноразово підкреслював, що одним із пріоритетів державної політики є вирішення проблем розвитку сільських громад, реалізація перспектив формування економіки сільських територій. Тому для виконання завдань Президента уряд продовжить надавати максимальну підтримку розвиткові фермерства, сільськогосподарської кооперації, сприяти створенню розвитку сімейних ферм у селі», - підкреслив в. о. глави відомства.

Присяжнюк зазначив, що реалізація цих завдань підвищить конкурентоспроможність продукції селян, а значить, сприятиме підвищенню доходів та рівня життя у селі.

Також міністр нагадав, що Мінагрополітики розробляє Державну програму розвитку аграрного сектора економіки, де значна увага приділяється розвитку малих форм у селі та їх кооперації. Крім того, триває розробка Концепції сталого розвитку сільських територій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100