Кабінет Міністрів України збільшив статутний капітал Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на суму 11,066 млрд грн шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості зі збереженням 100% акцій у власності держави. Про це йдеться у постанові уряду №40 від 12 лютого.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено ухвалити рішення про приватне розміщення додаткових акцій НАК «Нафтогаз України» та забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з виконанням цієї постанови.

«Придбання зазначених акцій здійснюється шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики, випущені згідно з цією постановою», - йдеться у документі.

Міністерство фінансів має здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 11066400 тис. гривень з терміном обігу до 5 років і процентною ставкою доходу на рівні не вище 14,3% річних і внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції Національної акціонерної компанії.

«Нафтогазу України» доручено забезпечити використання отриманих ОВДП у господарській діяльності відповідно до статуту Компанії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234