Сьогодні на Зимовій Олімпіаді у Сочі розіграють шість комплектів нагород: у біатлоні (жінки, 15 км), лижних гонках (чоловіки, 15 км), гірськолижному спорті (чоловіки, суперкомбінація), з лижної акробатики і скелетона серед жінок, а також у чоловічому фігурному катанні. Про це повідомили в Оргкомітеті «Сочі 2014».

На трасі «Лаури» сьогодні пройде класична біатлонна гонка - 15 км серед жінок.

Україну представляє володарка бронзової медалі Віта Семеренко, її сестра Валентина Семеренко, Олена Підгрушна та Юлія Джима.

«Серед фаворитів називають Дарину Домрачову з Білорусі, переможницю спринту Анастасію Кузьміну, котра вже виграла в Сочі гонку переслідування, лідера сезону норвежку Туру Бергер, а також українських сестер Семеренко, готових піднести олімпійський сюрприз», - зазначають організатори.

Там же розіграють медалі в гонці на 15 км класичним стилем лижники. Петтер Нортуг пропустить цей старт, Мартін Сундбю і швед Юхан Ольссон мають всі шанси виграти перше у своїй кар'єрі золото.

У гірських лижах розіграють комплект нагород серед чоловіків у суперкомбінації. Спочатку спортсмени проїдуть швидкісний спуск, а потім проведуть спробу в слаломі. Боротьбу за медалі проведуть олімпійські чемпіони Тед Лігеті та Боде Міллер із США, а також норвежець Аксель Лунд Свіндаль. Не варто упускати з виду французького гірськолижника Алексіса Пентюро, який двічі у цьому сезоні піднімався на подіум етапів Кубка світу, і лідера сезону австрійця Марселя Хиршера, повідомляє «УНІАН».

Скелетоністки визначать трійку призерів Ігор. Після двох заїздів лідером є Елізабет Ярнольд - переможниця Кубка світу в сезоні-2013/14. Другою йде Ноель Пікус-Пейс із США, третю сходинку посідає чемпіонка Європи-2013 Олена Нікітіна.

У п'ятницю вступлять у боротьбу чоловіки-скелетоністи, які проведуть два стартові заїзди. Серед фаворитів латвієць Мартінс Дукурс, володар Кубка світу п'яти останніх сезонів, а також росіянин Олександр Третьяков, бронзовий призер Ванкувера і чемпіон світу-2013.

У стрибках на лижах з трампліна пройде кваліфікація у змаганнях на великому трампліні. До числа претендентів на золото відносяться поляк Каміл Стох, австрієць Грегор Шліренцауер, а також чотириразовий олімпійський чемпіон швейцарець Сімон Амман.

В «Айсбергу» визначиться найкращий у фігурному катанні серед чоловіків-одиночників. Лідерство тут захопив японець Юдзуру Ханю, який встановив новий світовий рекорд, другим йде триразовий чемпіон світу канадець Патрік Чан, на третьому місці - іспанець Хав'єр Фернандес.

На п'ятницю заплановані чотири матчі чоловічого хокейного турніру. Найбільший інтерес викликає зустріч Швеції та Швейцарії - країн, які грали у фіналі останнього чемпіонату світу. Також Чехія зустрінеться з Латвією, Канада - з Австрією, а Фінляндія - з Норвегією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1209