Фракція політичної партії «УДАР» у четвер, 13 лютого, запропонувала парламентським фракціям до обговорення свій проект змін до Конституції України, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Як зазначив керівник робочої групи уповноважених представників депутатських фракцій з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції України, голова Комітету з питань правової політики Валерій Писаренко, це вже третій варіант проекту змін, який відрізняється від проектів, представлених раніше фракціями ВО «Батьківщина» і «Свобода», а також варіанту, представленого фракцією Комуністичної партії України.

За словами Писаренка, зараз всі три варіанти проекту змін до Основного Закону опрацьовуються секретаріатом Комітету з питань правової політики і будуть запропоновані до розгляду робочою групою уповноважених представників фракцій.

Як повідомлялося раніше, під головуванням голови Верховної Ради України Володимира Рибака 12 лютого відбулося позачергове засідання погоджувальної ради представників фракцій у Верховній Раді України. За його підсумками уповноважені від усіх парламентських фракцій та позафракційних депутатів не змогли досягти згоди про скликання позачергового засідання парламенту на вимогу трьох опозиційних фракцій парламенту.

«Фактична відсутність предмету для розгляду на такому засіданні (а це суперечить вимогам регламенту) стала підставою для відхилення учасниками погоджувальної ради опозиційної ініціативи. Так, у Верховній Раді досі не зареєстровано жодного проекту про шляхи повернення до Конституції України в редакції 2004 року. А представники опозиційних фракцій ВО «Батьківщина», «УДАР», а також уповноважені від фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії та міжфракційних депутатів наполягали на розгляді конституційних змін виключно в рамках процедур, регламентованих розділом ХІІІ Конституції України і главою 26 розділу V Регламенту Верховної Ради України», - підкреслили у прес-службі ВР.

Голова Верховної Ради запропонував провести у п'ятницю, 14 лютого, додаткову нараду за участю керівників фракцій, зокрема, для обговорення розкладу засідань на наступний тиждень.

На цій нараді, на думку Рибака, можна ґрунтовно обговорити питання, які опозиційні фракції пропонували винести на позачергове пленарне засідання. «Черговим етапом міг би стати подальший розгляд запропонованих опозицією питань на черговій погоджувальній раді парламенту в повному складі наступного понеділка», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Представники парламентських фракцій узгодили графік опрацювання пропозицій щодо внесення змін до Конституції України.

10 лютого фракції ВР не змогли узгодити проект змін до Конституції, який передбачає повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Верховна Рада не створюватиме ТСК з підготовки змін до Конституції.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175