В.о. прем'єр-міністра України Сергій Арбузов доручив докласти всіх зусиль, щоб у поточному році повноцінно запрацював Договір про зону вільної торгівлі з СНД. Про це він заявив під час проведення першого засідання Організаційного комітету із забезпечення головування України у Співдружності Незалежних Держав у 2014 році.

З цією метою, за його словами, необхідно підготувати угоди про транзит трубопровідним транспортом, вільну торгівлю послугами та інші.

На засіданні також були обговорені питання головування в цій організації, яке, по ротації, з першого січня перейшло до України.

Зазначалося, що зміцнення економічного та іншого співробітництва України з країнами колишнього СРСР - це життєвий національний інтерес, який необхідно реалізувати, в тому числі, з використанням чинних механізмів СНД.

Також було вказано на те, що 2014 рік оголошено Роком туризму в СНД, у зв'язку з чим є необхідність використовувати потенціал СНД для реалізації туристичних можливостей України.

Було обговорено перелік, час і місце проведення цілої низки заходів, передбачених у рамках головування. Під час засідання було наголошено на необхідності неформального підходу з боку причетних відомств та завчасного вирішення організаційних питань, пов'язаних з головуванням.

За підсумками наради буде підписано окреме урядове доручення.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна з 1 січня, після Білорусі, почала головувати у Співдружності Незалежних Держав (СНД). Україна у 2014 році має намір активізувати роботу щодо реалізації Договору про зону вільної торгівлі у Співдружності, зокрема, домогтися підписання Договору про вільну торгівлю послугами та Угоди про доступ до трубопровідного транспорту.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231