У Кам'янському районі Ростовської області, що межує з Луганською областю України, виявлено спалах африканської чуми свиней, повідомляє прес-служба Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд).

«Генетичний матеріал збудника АЧС виділено 12 лютого в ДБУ РВ «Ростовська обласна ветеринарна лабораторія» під час дослідження патологічного матеріалу, відібраного від загиблого дикого кабана, виявленого на території Кам'янської виробничої дослідної мисливської ділянки ФГБУ «Ростовське державне дослідне мисливське господарство», - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що раніше на території Кам'янського району Ростовської області спалахи АЧС не реєструвалися.

Наразі в осередках працюють фахівці держветслужби Ростовської області.

«Зазначений район межує з неблагополучною щодо АЧС Луганською областю України», - повідомили в Россільгоспнагляді.

Як повідомляв ForUm, у Луганській області в січні був зафіксований перший цього року випадок африканської чуми свиней. У 2013 році АЧС в Україні не реєструвалося.

У зв'язку з цим Держветфітослужба ввела заборону на вивезення з трьох сіл Луганської області - Комишне, Колесниківка, Юганівка - живих свиней, свинини і продукції з неї.

РФ обмежила постачання продукції тваринництва з Луганської області через АЧС, Білорусь також ввела заборону на постачання свинини з області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168