Вплив Юлії Тимошенко на ухвалення важливих політичних рішень у «Батьківщині» сильно зменшився і її прямі директиви просто ігноруються. Про це заявив директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський, коментуючи візит Арсенія Яценюка та Олександра Турчинова у харківську лікарню, де екс-прем'єр перебуває на лікуванні.

«Є проблема відсторонення Тимошенко від ухвалення важливих рішень. Як вони владнали цю проблему - невідомо, потрібно зачекати. Тимошенко раніше виступила проти повернення до Конституції 2004 року, але її проігнорували без особливих дискусій з цього приводу. Як вони (Яценюк і Турчинов) це пояснять, до чого домовились - важко сказати», - каже Погребинський.

Експерт не зміг відповісти на уточнююче запитання, чи могла під час зустрічі йти мова про те, щоб партія та її нинішні керівники неухильно виконували розпорядження екс-прем'єра, які вона передає партійцям у вигляді листів і політичних заяв з харківської лікарні: «Її вплив просто зменшений. Я думаю, їм доведеться виробляти якусь спільну позицію».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223