Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» має намір обмежувати до технологічного мінімуму газопостачання боржників у регіонах. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Компанія «Нафтогаз України» направила телеграми керівникам областей, які мають найбільшу заборгованість за споживання природного газу (Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Чернігівська, Черкаська, Херсонська, Сумська, Одеська, Луцька та Кіровоградська області), й повідомила про те, що постачання природного газу превентивно обмежується до технологічного мінімуму у зв'язку з порушенням умов договорів і накопиченням значної заборгованості за спожитий природний газ», - йдеться в повідомленні.

За даними компанії, на сьогодні заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед «Нафтогазом» становить близько 25,5 млрд грн.

У «Нафтогазі» нагадали, що відповідно до вимог Закону України від 08.07.2010 №2467-VI «Про засади функціонування ринку природного газу» та Постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 №1729 природний газ в Україні реалізується лише за умови стовідсоткової оплати споживачами природного газу.

Як раніше повідомляв ForUm, станом на 3 лютого заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ становить майже 27 млрд грн, продовжуючи накопичувати борги за спожитий природний газ. Зокрема, борг ВАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 3 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322