Юлія Тимошенко намагається утримати ватажків опозиції від досягнення політичного компромісу з владою, оскільки розраховує на хвилі заворушень і загострення протистояння вийти на волю. Таку думку висловив керівник Інституту української політики Кость Бондаренко, коментуючи візит Арсенія Яценюка та Олександра Турчинова у харківську лікарню, де перебуває на лікуванні екс-прем'єр.

«Візит до Тимошенко - свідчення того, що Яценюк і Турчинов шукають взаєморозуміння всередині партії. Цілком очевидно, що у Яценюка і Тимошенко різне бачення подальшого розвитку процесів у країні. Тимошенко висловилася проти будь-яких компромісів, проти входження Яценюка в уряд. У той час як бачення і бажання самого Яценюка зовсім інші. Ці моменти й потрібно було узгодити під час особистої зустрічі», - сказав Бондаренко.

Експерт вважає, що Тимошенко боїться досягнення політичного компромісу між вождями опозиції і владою, оскільки це перекреслить її плани вийти раніше на волю.

«Інтереси Тимошенко і Яценюка кардинально відрізняються. Тимошенко розуміє, що загострення революційної ситуації може вивести її на волю. У той час як входження Яценюка в уряд забезпечить гарантію того, що Тимошенко й надалі перебуватиме в ув'язненні до кінця строку», - пояснив експерт.

Відповідаючи на запитання про те, чи йшлося під час зустрічі про досягнення стабілізації в країні, Бондаренко сказав: «Тимошенко взагалі не зацікавлена в тому, щоб в Україні настала стабільність. Ні 17 лютого, ні взагалі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235