Промова голови Європарламенту Мартіна Шульца в ізраїльському кнесеті спричинила скандал, повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на ізраїльські ЗМІ.

Глава партії «Єврейський дім» Нафталі Беннет на своїй сторінці у Facebook звинуватив Шульца у брехні й зажадав від нього дистанціюватися від своїх «брехливих заяв» і вибачитися. Він заявив, що «не стерпить брехні від німця».

Між тим, Мартін Шульц відкинув критику на свою адресу, вказавши, що він був зобов'язаний донести до кнесету позицію Європарламенту і, природно, не може говорити тільки ті речі, які подобаються всім.

Свою промову Шульц назвав «проізраїльською», а людей, яких ця промова обурила, прихильниками жорсткої лінії, котрим не подобається будь-яке критичне слово.

Виступаючи в середу, 12 лютого, в кнесеті європейський політик говорив про важкі умови життя палестинців. Депутати від національно-релігійної партії «Єврейський дім» стали викрикувати лайливі слова і звинувачувати його у брехні. На знак протесту вони залишили зал, викрикуючи: «Ганьба!».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334