Завдяки впровадженню механізму трансфертного ціноутворення в Україні скоротилася частка експортних операцій через офшорні юрисдикції. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив в. о. міністра доходів і зборів Олександр Клименко в ході чергового засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності.

«Превентивний ефект від впровадження трансфертного ціноутворення ми вже фіксуємо: частка експортних операцій через офшорні юрисдикції суттєво скоротилася. Можете бути впевнені - всі можливі схеми ми бачимо, як на долоні. З можливими неправомірними діями ми будемо працювати виключно в рамках правого поля», - заявив Клименко.

За його словами, про можливий тиск на бізнес через механізм контролю за трансфертним ціноутворенням не може бути й мови.

«Ми прагнемо зробити українську податкову систему прозорою і зрозумілою для інвесторів, ми зацікавлені в тому, щоб перша подача звітності пройшла максимально комфортно для всіх сторін», - зазначив в. о. міністра.

Нагадаємо, у червні 2013 року Верховна Рада України прийняла в першому читанні і за основу урядовий законопроект №2515 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення». На початку серпня закон підписав Президент.

Міністерство доходів і зборів вважає, що в разі прийняття цього законопроекту, додаткові надходження до держбюджету можуть скласти близько 20 млрд гривень упродовж найближчих 3 років.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189