Акаунт Міністерства внутрішніх справ України на YouTube заблокували, а сайт піддали DDoS-атакам через публікацію відео з нібито викраденими російськими блогерами.

Про це Forum'у повідомив керівник прес-служби МВС України Сергій Бурлаков.

«Періодично сайт МВС України піддається DDoS-атакам. Ні для кого не секрет, що не всім приємна правдива інформація, яка ґрунтується на фактах, а не на вигадках. Те ж саме і з нашим каналом на YouTube», - сказав він.

За словами Бурлакова, вперше канал МВС на YouTube заблокували після того, як там з'явилося відео з грейдером, який тисне міліціонерів на Банковій, і людьми, які нападали на них з ланцюгами і цеглою. Цього разу правоохоронці пов'язують блокування свого облікового запису з публікацією відео з п'яними російськими блогерами, які хуліганять у приміщенні банку.

«Як ми можемо судити, конкретно цього дня було розміщено відео з блогерами, які заявляли, що їх викрали силовики. Звичайно, їх ніхто не викрадав. Вони просто трохи перебрали в барі, похуліганили у приміщенні банку, і відео було долучене до матеріалів справи, яка це доводить», - повідомив Бурлаков.

За словами прес-секретаря, адміністрація YouTube просто відреагувала на масові скарги користувачів. Правоохоронці написали апеляцію, після чого акаунт був розблокований.

Також Бурлаков зазначив, що найближчим часом буде повністю відновлено роботу сайту МВС України.

Як повідомляв ForUm, на початку лютого працівники міліції затримали у центрі Києва двох громадян Росії, які, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, намагалися розбити вхід у банкомат.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306