Ситуація із вкладами населення не викликає побоювання з боку експертів Національного банку України. Про це під час круглого столу заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова, пповідомляє кореспондент Forum'у.

«На сьогодні немає приводів, щоб ситуація із вкладами населення викликала якісь побоювання НБУ. Ми щодня моніторимо цю інформацію», - наголосила представник Нацбанку.

Також Щербакова запевнила, що регулятор має можливості для контролю за ситуацією на валютному ринку.

«Розуміючи, що напруга на валютному ринку буде пов'язана з грошовою масою і грошовою ліквідністю, НБУ презентував інструмент, який діятиме в рамках оперативної підтримки на випадок можливих ситуацій, пов'язаних з відтоками вкладів. Це подача ліквідності в рамках наших класичних монетарних інструментів під заставу державних цінних паперів, валюти, проведення тендерів строком до 360 днів», - резюмувала банкір.

Як раніше повідомляв ForUm, постановою №49 Національний банк України ввів тимчасові обмеження на купівлю іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку за окремими операціями.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237